Qui som

T’expliquem tot sobre el nostre projecte.

Breu Història

Joan Capafons expert musicoterapeuta estava preparant una classe per a un nen amb TEA, volia preparar-li una partitura adaptada amb rodones de colors amb la seriació del codi de colors de l’arc de Sant Martí perquè pogués tocar Quan tres oques, va enganxar uns adhesius amb la seriació de l’arc de Sant Martí a les tecles del piano.

El que va succeir a l’aula va ser una meravella de la ment humana, el Juan, l’alumne feia quinze dies que no assistia a classe perquè havia estat festiu, el Joan li va mostrar la primera línia de la partitura adaptada de puntets de colors que mai havíem assajat, el Juan va interpretar de principi a final Quan tres oques tan sols havent vist la primera línia de la partitura adaptada de puntets de colors amb la seriació de l’arc de Sant Martí.

A l’estiu del 2017 Joan Capafons desenvolupa els tres primers cançoners adaptats de la sèrie Partitures de l’arc de Sant Martí, en llengua catalana, espanyola i anglesa. A la fira de mestres de música Taral.la 2017 té una gran acceptació i valoració entre els professionals de la pedagogia musical. La primera edició en català s’esgota abans del Nadal següent.

La sèrie Partitures de l’arc de Sant de Martí en anglès s’envia a les dues cadenes de distribuïdors d’educació més important dels Estats Units, JW Pepper i West Music Company, ambdues companyies valoren el recurs com un recurs excel.lent i comencen a comercialitzar els cançoners a entitats educatives dels Estats Units.

El 2019 es publica la versió en Alemany de la serie PArtitures de l’arc de Sant MArtí, Regenbogenlieder, que arriba a mans del responsable de la secció de música impresa del magatzem d’instruments musicals més gran d’Europa, Thomann GMbh, la seva valoració del cançoner és excl.elnt i Joan Capafons arriba a un acord per comercialitzar el cançoner alemany, les valoracions dels mestres i families alemanyes són excel.lents

L’estiu del 2018 es publica el Cançoner tradicional popular català per a ukulele, un recull de 75 cançons populars tradicionals infantils catalanes adaptades per a ukelele, l’èxit de la publicació és molt important.

A la tardor del 2018 es comencen a vendre cançoners per la majoria de botigues d’instruments musicals de Catalunya.

Any 2020, la pandèmia del COVID-19 i el seu forçós confinament fa que Joan Capafons estableixi comunicació telemàticament amb músics importants de Catalunya que degut al confinament i tenir tot el temps del món s’ofereixen desintenresadament, l’assessoren solidariament amb continguts dels cançoners, Joan Pinós, Giuseppe Costa, Roser Cortès, Juanjo Molina, Ferran Puig i Jordi Paulí.

Abril del 2021 es formalitza el projecte editorial Capa Publisher, es publica Ukelele per a mans menudes de Violant Olivaes & Eduardo Hernández Padilla els primers autors de l’editorial.

A l’Octubre de 2022 la distribuïdora Hal Leonard més gran del món de recursos pedagògics musicals arriba a un acord amb Capa Publisher per distribuir els seus materials per tot el món.

El nostre objectiu

El nostre objectiu com a editorial a curt termini és poder oferir recursos pedagògics musicals per tal de fomentar l’amor i l’aprnetatge de la música.

A llarg termini volem publicar totes les temàtiques referents a com l’art millora la vida de l’ésser humà, sempre des d’un punt de vista científic i rigorós.

Autors

Descobreix els autors de l’editorial

Violant Olivares

MÚSICA

Professora d’ukelele

Antonio Carmona Ruiz

MÚSIC

Mestre de mestres

Eduardo Hernández Padilla

MÚSIC

Professor d’ukelele

J.M. Aparicio

MÚSIC

Saxofonista i Director de formacions orquestrals

JAVIER CENTENO MARTÍN

MÚSIC

Professor de cant coral

Joan Capafons

PSICÒLEG

Especialista en música
X